MEGNÉZEM HOL TUDOK ÁLLAMPAPÍRT VÁSÁROLNI

Most hogy a betéti kamatok a mélybe süllyedtek, az egyik legnagyobb nehézség, hogy mit válasszunk, ha biztos, kiszámítható megtakarítást szeretnénk. Erre nyújt megoldást az állampapír.

+36 (1) 320 10 84

Köszönjük, hogy meglátogatott bennünket. Reméljük hamarosan újra találkozunk!

2017 © Magyar Posta Befektetési Zrt.

BIZTONSÁGOS ÁLLAMPAPÍR BEFEKTETÉSEK A POSTÁN

Biztonságos megtakarítás, amely magasabb hozamlehetőséget biztosít, mint az átlagos betéti kamatok

A Kincstári Takarékjegy Plusz egy heti rendszerességgel kibocsátott 1 éves lejáratú állampapír. A termék hétfőnként 08:00 és 18:00 óra között, keddtől - péntekig 08:00 és 19:00 óra között, szombatonként 12:00-ig1 megvásárolható a befektetési szolgáltatások nyújtására kijelölt postahelyeken és e-Befektetési szolgáltatáson keresztül.

Bár a termék futamideje 1 év, azonban a futamidő alatt bármikor visszaváltható. Visszaváltáskor a kibocsátást követő 4. hónap első napjától a névértéken felül a (Nyilvános ajánlattételben meghatározott) időarányos kamat is  kifizetésre kerül. Ez a kamat azonban alacsonyabb az éves kamatnál, ezért a terméket legoptimálisabb a futamidő végéig, 1 évig megtartani. 

A Magyar Posta Befektetési Zrt. által forgalmazott Prémium Magyar Államkötvények 3,5 éves futamidejű, változó kamatozású állampapír, melynek éves kamat mértéke évente kerül megállapításra. A kifizetendő kamat mértéke a kamatbázis és a kamatprémium összege.

A kamatbázis megegyezik az első kamatperiódusra vonatkozó kamatbázis kivételével, melynek mértéke 1,8% - a kamatmegállapítás évét megelőző naptári évre vonatkozó átlagos inflációval*. 

A kamatprémium mértéke pedig minden évben fix 1,75%.

A Prémium Magyar Államkötvényeket is lehetséges lejárat előtt visszaváltani, ennek ellenére lejáratig való tartásukat ajánljuk, ugyanis lejárat előtti visszaváltásnál mérsékelt árfolyamkockázattal kell számolnunk.

RUGALMAS BEFEKTETÉSI FORMA, TÖBB FÉLE FUTAMIDŐVEL ÉS A LEJÁRAT ELŐTTI HOZZÁFÉRÉS LEHETŐSÉGÉVEL.

A TŐKE ÉS KAMATOK LEJÁRATKORI MEGFIZETÉSÉRE A MAGYAR  ÁLLAM VÁLLAL KÖTELEZETTSÉGET 

BIZTONSÁGOS

BETÉTI KAMATOKAT MEGHALADÓAN

RUGALMAS

KAMATOK ÉVI 2,00% (EHM: 2,00%) és ÉVI  3,55% KÖZÖTT A VÁLASZTOTT TERMÉKTŐL ÉS FUTAMIDŐTŐL FÜGGŐENAMI MEGHALADJA AZ ÁTLAGOS BETÉTI KAMATOKAT 

A Magyar Posta Befektetési Zrt. által forgalmazott Bónusz Magyar Államkötvény egy 4,5 éves futamidejű változó kamatozású állampapír, melynek éves kamat mértéke a kamatbázisból és a kamatprémiumból tevődik össze. A kamat évente kerül kifizetésre (a Nyilvános ajánlattételben meghatározott napokon).

A 2020/ Q sorozat évi 2,00 % fix kamatprémiumot fizet a kamatbázis felett. Míg a Prémium Magyar Államkötvényeknél a bázis az infláció, addig a Bónusz Magyar Államkötvénynél a kamatbázis a kamatmegállapítást megelőző négy eredményes 12 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukción kialakult, mennyiséggel súlyozott átlaghozama. A kamat évente kerül kifizetésre.

A Bónusz Magyar Államkötvényeket is lehetséges lejárat előtt visszaváltani, ennek ellenére lejáratig való tartásukat ajánljuk, ugyanis lejárat előtti visszaváltásnál mérsékelt árfolyamkockázattal kell számolnunk.

Az e-Befektetési szolgáltatás használatához internet elérés és mobil telefonszám szükséges. A lényeges technikai feltételeket ide kattintva tekintheti meg.

A Kincstári Takarékjegy Plusz dematerializált (nem nyomdai úton előállított) értékpapírként, hetente új sorozattal kerül kibocsátásra, melynek feltételeit a kibocsátás első munkanapját megelőző 3 munkanappal hozza nyilvánosságra a Kibocsátó Magyar Állam, az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (ÁKK Zrt.) útján.

Prémium és Bónusz Magyar Államkötvények lejárat előtti visszaváltása esetén, a visszaváltás a mindenkori bruttó árfolyamon történik, így ilyen esetben a kötvény tulajdonosa mérsékelt árfolyamkockázatnak van kitéve.

Prémium és Bónusz Magyar Államkötvényeknél feltüntetett kamatok az aktuális kamatperiódusra vonatkoznak, melyek a következőek:

 Bónusz 2020/Q sorozat (2016. szeptember 22. napjától - 2017. szeptember 21. napjáig terjedő időszak)

• Prémium 2020/K sorozat (2017. február 22. napjától - 2018. július 29. napjáig terjedő időszak)

A kijelölt postahelyeken hétköznap 8:00 és 19:00 óra között, szombatonként pedig 8:00 és 12:00 óra között intézheti befektetési ügyeit. 

1Ha az adott postahely nyitvatartási ideje a fentieknél rövidebb, akkor a postahely nyitvatartási ideje alatt veheti igénybe befektetési szolgáltatásainkat. Kincstári Takarékjegy Plusz vásárlásra vonatkozó megbízást a hét első munkanapján 18:00 óra után nem fogadunk.

Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A tájékoztatás nem teljes körű. Befektetési döntései meghozatala előtt kérjük, figyelmesen tanulmányozza át a további feltételeket és részleteket tartalmazó dokumentumokat, a feltüntetett állampapírok Ismertetőjét és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattételét, valamint a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó hirdetményeit. Az állampapírok Ismertetője és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattétel elérhető a forgalmazó Magyar Posta Befektetési Zrt.  honlapján, a www.postamegtakaritas.hu weboldalon, az értékesítésbe bevont postahelyeken, az ÁKK Zrt. honlapján (www.akk.hu és www.allampapir.hu) és a www.kozzetetelek.hu honlapon. Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait és a befektetésből származó esetleges károkat.

Hívjon bennünket!Többet szeretnék tudni róla!Többet szeretnék tudni róla!Többet szeretnék tudni róla!

PRÉMIUM MAGYAR ÁLLAMKÖTVÉNY

BÓNUSZ MAGYAR ÁLLAMKÖTVÉNY

Hogyan fektethetek be állampapírba a Magyar Postán?

Hogyan igényelhetek e-Befektetési szolgáltatást és e-Számlakivonatot?

Megnézem a legközelebbi postahelyet

Keresse fel a 349, befektetési szolgáltatások nyújtására kijelölt postahely egyikét

Országos szintű hálózatunkban, befektetési termékekkel foglalkozó kollégáink örömmel várják Önt hétfőtől péntekig, illetve szombaton nyitva tartó postákon szombaton is, 

LÉPÉS

LÉPÉS

Kérje kollégáink segítségét a szerződéskötésben

Az állampapírok megvásárlásához Összevont Értékpapírszámla szükséges, mely díjmentesen megnyitható a kijelölt postahelyeken.

Megnézem a legközelebbi értékesítő helyet

Keresse fel a 349 értékesítő postahely egyikét

Országos szintű hálózatunkban, befektetési termékekkel foglalkozó kollégáink örömmel várják Önt hétfőtől péntekig, illetve szombaton nyitva tartó postákon szombaton is

 

Mert befektetni otthonról, kényelmesen is lehet!

Számlanyitáskor igényeljen díjmentesen e-Befektetési szolgáltatást és az azon keresztül elérhető e-Számlakivonatot, így nem csak a számlavezetési díját engedjük el a számlanyitás hónapját követő 12 hónapig, de e-Befektetési szolgáltatásunkkal folyamatosan nyomon is követheti befektetéseit és könnyedén kezelheti megtakarításait otthonról.

Fektessen be, vagy értékesítse befektetéseit otthonról.

Kövesse nyomon megtakarításainak alakulását.

Ha elakad, vagy tanácsra van szüksége, keressen bennünket bátran elérhetőségeinken, vagy kollégáinkat a kijelölt 349 postahely valamelyikén.

e-szolgáltatásainkkal díjmentes számlavezetés is elérhető.

Megnézem a legközelebbi értékesítő helyet

Milyen számlavezetési díj várható az első éves díjmentességet követően?

A Magyar Posta Befektetési Zrt. hatályos Díjjegyzéke  szerint a nem akciós számlavezetési díj havi 100 Ft, és az éves 0,08% állományi díj 1 hónapra eső része. Ez 2 millió Ft befektetésnél 233 Ft/hó. A számlavezetési díj mellett felmerülhet 150 Ft kivonatküldési díj, ez azonban csak papír alapú kivonatoknál jelentkezik, vagyis ha valaki e-Számlakivonatot igényel, akkor annak díja 0 Ft.

Miért válasszam a Magyar Posta Befektetési Zrt.-t megtakarításaim elhelyezésére?

Cégünk esetében azt gondoljuk, hogy, az erős tulajdonosi háttér, a könnyű elérhetőség, valamint az alacsony és könnyen áttekinthető díjak vonzóak lehetnek Ügyfeleink számára. Emellett az állampapírok és befektetési alapok széles skálájával várjuk Ügyfeleinket.

Leggyakrabban felmerülő kérdések és válaszok:

KINCSTÁRI TAKARÉKJEGY PLUSZ

1 éves, Fix kamatozású, rugalmasan visszaváltható állampapír

Inflációt meghaladó hozamlehetőség, közép és hosszú távra
Piaci hozamoknál* magasabb hozamlehetőség, közép és hosszú távra

*Piaci hozamok alatt az 1 éves állampapírok pl. a 12 hónapos Diszkont Kincstárjegy hozamát értjük.

Kincstári Takarékjegy Plusz

2020/K sorozat aktuális kamata: évi 3,55%

lejárata: 2020.07.29

Az első kamatperiódus alatt kifizetett kamat:

5,08 %*

Prémium Magyar Államkötvény

Aktuális heti sorozat kamata lejáratkor: évi 2,00 %

EHM 2,00 %

Futamidő: 1 év

 

Bónusz Magyar Államkötvény

2020/Q sorozat aktuális kamata: évi 2,61%

lejárata: 2020.08.26

 

+36 (1) 320 10 84

* A 2020/K Prémium Magyar Államkötvény első kamatfizetése 2018.07.29. napján történik, azaz az első kamatperiódus 1 évnél hosszabb, ennek megfelelően az időarányosan kifizetett kamat az első kamatperiódusban 5,08 %, ami 3,55 %-os éves kamatnak felel meg.

* Infláció alatt a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett éves átlagos fogyasztói árindex - változás százalékos mértékét értjük, Amennyiben ez az érték negatív lenne akkor a kamatbázis 0%.

Kétéves Állampapír

2019/H1
sorozat 
aktuális kamata: évi 2,50%

EHM 2,50 %

lejárata: 2019.04.22

 

A Magyar Posta Befektetési Zrt. által forgalmazott Kétéves Állampapír 2 éves futamidejű, fix kamatozású állampapír,  évenkénti kamatfizetéssel. 

A kamat mértéke évi 2,50%.

A Kétéves Állampapírt lehetséges lejárat előtt visszaváltani, ennek ellenére lejáratig való tartásukat ajánljuk, ugyanis lejárat előtti visszaváltásnál mérsékelt árfolyamkockázattal kell számolnunk.

KÉTÉVES ÁLLAMPAPÍR

2 éves, fix kamatozású, rugalmasan 

visszaváltható állampapír